Lagom: Not too much, not too little, but perfect.

Posted by admin in blog english

Lagom, the word that defines Swedish culture and people…💗 Lagom: Not too much, not too little, but perfect. ⚖🙏🏻😉💗
Lagom can not be translated literally. ‘Just enough’ comes the closest. Not too much, not too little. Almost perfect. It’s about balance. It is not as negative as the word ‘enough’. 😉

My special Temperance card reading explores this week’s challenges & opportunities. 😉 Discover what might happen this week and how to make the most of it! 💗

This card is one of the best ones in tarot, which embodies the classical virtue of self-restraint, self-control. At the same time this is the card of Time too.

Temperance means that we must be able to consume everything with moderation and we must want and do something to a sufficient extent. Thus in every sense it is mainly about finding the golden middle way. It indicates that a more thoughtful stage of life is coming with more serious tasks.

Make peace with your past. The apparence of this card warns you to review the situation carefully and rather than listening to the advice of others, listen to your own intuition.

Be careful not to exaggerate! Try to find the golden middle path. Look inside yourself, turn inward! Love yourself and live the balance way, in accordance with your environment!

With love,
Karina 💗

Létezik egy kifejezés a svéd nyelvben, amely más nemzetek szókincsében nem található meg: ez a Lagom. 😉
Nem annyira működőképes marketing szempontból, mint a dánok hygge-ja, ezzel nehezen lehet eladni díszpárnákat, gyertyákat és puha takarókat, viszont nagyon hatékonyan lehet alkalmazni minden élethelyzetben. 😎

A Lagom jelentése körülbelül “sem túl sok, sem túl kevés”. Pont tökéletesen elég. Ez jellemzi a svéd nemzet hozzáállását az élet minden területéhez. A skandináv nép ugyanis nem szereti a túlzásokat – az egyensúlyban hisz. Ahogyan én is 😊

Szerintük a lagom, vagyis az észszerű mértékletesség a kulcs a sikeres, boldog, kiegyensúlyozott élethez.💗

Persze néha ők is túlzásokba esnek – például a nyári napforduló ünnepén, Szent Iván éjszakáján, amikor a legtöbben elképesztően lerészegednek –, de itt a néha a lényeg. Utána pedig nem büntetik magukat szigorú absztinenciával, folytatják tovább a dolgokat, mint mi sem történt volna, egészen a következő ünnepig….😉😁

Erre a hétre én a Mértékletesség lapját húztam. ⚖

A kártyalaphoz a haza bölcsét és a magyar államalapítót választottam, Deák Ferencet és Szent Istvánt.

Ez a kártya számomra a tarot egyik legjobb lapja, ami az önmérséklet, az önuralom klasszikus erényét testesíti meg. 😉

Mit jelent a Mértékletesség? Jelen helyzetben azt , hogy tudnunk kell mindenből mértékkel fogyasztani és megfelelő mértékben akarni és tenni valamit. Még akkor is, ha tettrekészek vagyunk és átgondolt terveink vannak. Ez az idõszak most minden értelemben főként az arany középút megtalálásáról szól. Azt is jelzi, hogy egy hangsúlyosabb életszakasz következik komolyabb feladatokkal.

Mit lenne a heti feladat?

Békülj meg a múltaddal. Zárd le életed eddigi szakaszát, próbálj alkalmazkodni a jelenlegi helyzethez és mérlegelj: hogyan kellene változtatnod az életeden, munkádon és terveiden ahhoz, hogy az életedet újraépítsd. Mert most veszteségeid vannak anyagi, esetleg családi, baráti vagy párkapcsolati szinten. Ahhoz, hogy újra boldog és teljes életet élhess ezután, alkalmazkodnod kell a világhoz. Ez bizony nem könnyu, a legfontosabb az, hogy ne hozz elhamarkodott döntéseket.

A lap felbukkanása arra figyelmeztet, hogy tekintsd át alaposan a helyzetedet és mások tanácsai helyett csak a saját megérzéseidre hallgass.

A kártya üzenete: Figyelj arra, hogy ne ess túlzásokba. Igyekezz megtalálni az arany középutat. Nézz mélyen magadba, változtass a terveiden! Szeresd önmagad és próbálj újra kiegyensúlyozottan élni, összhangban a környezeteddel.

Szeretettel,
Karina 💗

Leave a Reply